Top 5 programe de modificat poze

program de modificat pozeOricine foloseste un calculator cat de cat regulat a avut la un momendat nevoie sa modifice macar o poza. Problema care se iveste in acest caz este ca exista o multitudine de softuri pentru editat imagini, in functie de nevoile si bugetul utilizatorilor. De aceea am compus aceasta lista cu cele mai folsitoare programe care acopera o gama foarte larga de nevoi.

5. Paint – Da, Paint. Vine cu fiecare calculator care are Windows instalat si ofera o functionalitate de baza, care insa e numai potrivita pentru retusuri mici precum: crop-uri, modificari de marime, adaugari de text etc. Este foarte intuitiv asa ca nu e nevoie sa urmaresti tutoriale intregi pentru a-l putea utiliza inca de la prima vedere. Cam 80% din nevoile utilizatorilor obisnuiti pot fi acoperite de Paint.

4. Pic Pick – Un soft gratuit care e un fel de varianta mai evolutata a Paint-ului si care dispune de mai multe functionalitati: screenshot-uri care depasesc incadrarea ecranului, rigla virtuala pe ecran, color picker etc. In Paint de exemplu, daca doresti sa adaugi niste text peste o imagine, acesta nu mai poate fi mutat sau modificat dupa ce apesi tasta Enter, ci se suprapune complet peste imagine. Ca sa faci modificari trebuie sa dai “undo” si s-o iei de la capat. Pic Pick iti ofera posibilitatea sa editezi oricand textul adaugat peste o imagine, pana in momentul salvarii acesteia.

3. Sumo Paint – Face cam tot ce poate sa faca Pic Pick dar are niste facilitati in plus precum: niste brush-uri deosebite, generator de fractali, generatori de forme simetrice, posibilitatea de modifica perspectiva imaginii, efecte 3D etc. Cu toate astea nu are feature-ul de facut print screen-uri care ies din incadrarea ecranului precum poate sa faca Pic Pick. Sumo Paint are o varianta gratis si doua variante Pro, care insa au costuri rezonabile: 9, respectiv 19 dolari pe viata.

2. Gimp – E unul din cele mai complexe programe de modificat poze, avand cam aceleasi functionalitati ca Photoshop. Marele avantaj fata de porgramul ante-numit este faptul ca Gimp nu costa bani. De fapt, a si fost creat cu scopul de a servi drept o alternativa gratis si open-source la programele de editare profesionale, care sunt de obicei exorbitant de scumpe.

1. Photoshop – De departe cel mai raspandit program pentru editare de imagini, mai ales datorita multitudinii de functionalitati pe care le incorporeaza. Este folosit mai ales de profesionisti. Cu toate acestea oricine poate invata sa-l utilizeze daca urmeaza niste tutoriale Photoshop pe care sa le puna apoi in practica (curba de invatare este relativ abrupta). Insa pretul destul de mare (600 de dolari) determina multi useri sa aleaga Gimp in detrimetul Photoshop, sau sa downloadeze o copie piratata de pe internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

- Sitemap - Privacy Policy